نور آبی صفحه تلفن همراه احتمال نابینایی را افزایش میدهد!
20 مهر 1397
10 دقیقه
از بینایی چشمتان بیشتر محافظت کنید.
دانشمندان به تازگی دریافته اند که نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش تلفن های هوشمند (تلفن همراه )، لپ تاپ ها و سایر وسایل دیجیتال می تواند به چشم آسیب بزند. به گزارش گاردین، پژوهشگران در دانشگاه تولدو آمریکا گزارش کرده اند که قرار گرفتن بلندمدت در معرض نور آبی، تولید مولکول های سمی را در سلول های حساس به نور چشم برمی انگیزد که می تواند باعث تحلیل رفتن لکه زرد در شبکیه چشم (پرده حساس به نور در پشت چشم) شود و دید مرکزی را مختل کند. این عارضه را دژنراسیون ماکولا می نامند.
دژنراسیون ماکولا میان افراد در دهه های 5 و 6 زندگی شایع تر است و به از دست رفتن عمده توانایی بینایی می انجامد. این بیماری نتیجه از بین رفتن گیرنده های بینایی یعنی سلول های حساس به نور در شبکیه است. نور آبی که طول موجی کوتاه تر و انرژی بیشتری نست به سایر رنگ های نور دارد، می تواند به تدریج باعث آسیب رساندن به چشم ها شود و پژوهشگران امیدوارند یافته هایشان به ایجاد درمان هایی برای کند کردن روند تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه چشم بینجامد.
نور آبی چگونه باعث نابینایی می شود؟
سلول های گیرنده نور موجود در شبکیه چشم، برای حس کردن نور و رساندن پیام به مغز نیاز به مولکول هایی به نام رتینال دارند. اگر نور آبی به رتینال بتابد یکسری مواد سمی تولید می شود که باعث حل شدن رتینال در پیام رسان موجود در غشای سلول و درنهایت مرگ سلول گیرنده نوری خواهد شد. سلول های گیرنده نوری چشم، بازتولید نمی شوند و هنگامی که می میرند، سلولی جایگزینشان نمی شود.
مولکولی به نام آلفا توکوفرول (ویتامین E )، یک ماده آنتی اکسیدان طبیعی یافت شده در چشم و بدن، مانع مردن سلول های شبکیه می شود. اما در افراد سالمند یا افراد دچار اختلال در سیستم ایمنی و همچنین افرادی که مکرراً به نور آبی نگاه می کنند، این مولکول نمی تواند حفاظت کافی را از سلول های شبکیه به عمل آورد.